Rejser ud i verden

Det danske Udenrigsministerium har åbnet for rejser til det meste af EU/EØS og Storbritannien. Der vil ikke være 14 dages karantæne-opfordring efter hjemkomst fra rejser til disse lande.

På nuværende tidspunkt er rejser til verden ud over EU i langt de fleste tilfælde orange og dermed fraråder Udenrigsministeriet al unødvendig rejse dertil. Enten fordi at Udenrigsministeriet bedømmer, at det lokale smittetryk er for højt. Eller fordi det pågældende land selv har indført indrejserestriktioner, der gør, at indrejsende pålægges fx lokal karantæne.

På det danske Udenrigsministeriums hjemmeside finder du masser af information og vejledning.

Gennem lufthavn og i flyet

Mød op i lufthavnen i god tid – gerne 2½ time inden afgang. Det kan nemt tage længere tid ikke bare at få tjekket ind men også komme gennem sikkerhedskontrol og boarding.

Husk mundbind
Københavns Lufthavn og de fleste lufthavne i verden kræver, at du bærer mundbind. Bemærk, du skal ikke regne med at kunne købe mundbind i hverken lufthavn eller fly. Medbring derfor mundbind nok hjemmefra, så du er rigeligt forsynet under hele ferien.

Børn under seks år og personer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (dokumentation skal forvises på forlangende), er dog undtaget.

Tjek ind online
Giver flyselskabet/lufthavn mulighed for at tjekke ind online, er dette en god idé for at mindske nærkontakt.

Undgå håndbagage
Tjek så meget bagage ind som muligt. Håndbagagen, du medbringer ombord på flyet, skal placeres under sædet foran dig.

Ombord på flyet

De fleste flyselskaber har alle sæder til salg og blokerer derfor ikke sæder som følge af social distancering.  Både besætning og passagerer skal bære mundbind under hele flyveturen, og det er dit ansvar at medbringe eget mundbind. Mundbindet skal være på, fra du går ombord på flyet og må kun tages af, hvis du skal spise eller drikke.

Børn under seks år og personer, som af medicinske årsager ikke kan bruge mundbind (dokumentation skal forvises på forlangende), er dog undtaget.

Mad og drikke ombord
På vores charterfly til Egypten er en let snack med en juice og to mindre sandwiches med henh. ost og kylling samt en muffin med i prisen. Du er velkommen til selv at medbringe forsyninger indkøbt i lufthavnen. Der serveres ikke varme drikke eller sælges drikkevarer eller snacks ombord.

Ren luft (HEPA)
Alle vores fly er udstyret med ventilation og avancerede filtre, som filtrerer luften i kabinen helt op til 20-30 gange i timen. HEPA betyder high-efficiency particulate air filter. Et HEPA-filter er så effektivt, at det fanger 99,9 % af alle partikler (bakterier, svampesporer og større vira på 0,1–0,3 mikrometer i diameter). Sammenholdt med en god håndhygiejne og brug af håndgel bliver chancen for at blive smittet ombord derfor meget lille. Husk at vi gør ekstra grundigt rent og desinficerer alle overflader som fx sæder, borde og armlæn – både inden og efter flyveturen.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

70% af flyene i dag er mere end 70% mere energibesparende per sæde end flyene i 1960’erne

Vent venligst

Din anmodning behandles...