Oplev det hele sådan lidt fra oven på og se seværdighederne fra en helt ny vinkel. En svævetur i ballon over frodige marker og gamle templer i solopgangens disede skær er en næsten religiøs oplevelse.

Har du altid drømt om at svæve af sted i en farverig ballon med tilhørende bastkurv i flere hundrede meters højde, ja så findes der næppe noget smukkere sted at gøre det end på Luxors vestbred.

Turen starter med at du bliver hentet i det første grå morgenlys. Her bliver man sejlet over Nilen til Vestbredden og kørt op til kanten af ørkenen, hvor varmluftsballonen er ved at blive blæst op. Der er plads til mellem 10 og 20 mennesker i kurvene på ballonen, hvor man står op.

Flammens varme hvæsen får ballonen til at svæve roligt opad i den tynde luft. Og når man er oppe i 600-700 meters højde, er der en formidabel udsigt over landskabet. Over Nilen og Luxor by i det fjerne over ørkensletten neden for med de årtusind gamle templer, over bjergene der markerer indgangen til Kongernes og Dronningernes Dal og over de frodige grønne marker, hvor et æsels skryden, en hanes galen og muezzinens kald til bøn markerer starten på dagen.

Efter 30-40 minutters flyvning sættes ballonkurven blidt ned på jorden igen, og man transporteres med bus og båd tilbage til Østbredden af Nilen.

Det er en god ide at medbringe varmt tøj, da morgengryet er køligt, men også en kasket eller et tørklæde til at beskytte hovedet mod varmen fra ballonens flamme.