Faraoernes gamle hovedstad rummer en tredjedel af verdens oldtids-monumenter, så der er mere end rigeligt at opleve, når vi tilbringer en dag blandt kongegrave og templer og nyder den smukke natur omkring Nilen.

Vi kører fra Hurghada tidligt om morgenen og kan fra bussen beundre solopgangen over Rødehavet og se, hvordan de første solstråler reflekteres i de farvestrålende bjerge, efterhånden som vi bevæger os dybere og dybere ind i Østørkenen. Pludselig skifter landskabet karakter. De golde bjerge erstattes brat af frugtbare marker, dadelpalmer og til sidst Nilen, der bugter sig som en livgivende åre gennem landskabet.

I Luxor besøger vi Karnak-templet, hvor faraoerne i tusinder af år har forsøgt at overgå hinanden i pragt og byggekunst til gudernes ære. Rejselederen fortæller om faraoernes mange bedrifter og om hvordan det dog kunne lade sig gøre at opføre de gigantiske søjler og obelisker, der pryder templet.

Efter en god frokost fortsætter vi til Vestbredden, der i oldtiden var gravplads for faraoerne såvel som de menige egyptere. Vi gør stop ved de sagnomspundne Memnonkolosser og besøger Dier el Medina, hvor de arbejdere, der udhuggede gravene i Kongernes Dal, levede med deres familier. Her kan vi både se deres huse og de smukke grave, som gravarbejderne brugte deres fritid på at udhugge til sig selv – og hinanden.

Dagen afsluttes med et af Luxors helt store højdepunkter: Kongernes Dal. Vi besøger tre af de smukkeste og mest interessante grave og hører om livet i underverdenen og hvorfor, faraoens grav havde så stor betydning for de gamle egyptere. Derudover får vi tid på egen hånd til eksempelvis at besøge barnekongen Tutankhamons grav. Bemærk, at der skal betales særskilt entré til denne grav.