Når nu du er så tæt på, bør du ikke snyde dig selv for et besøg ved pyramiderne og Det Egyptiske Museum med Tutankhamons fantastiske guldsamling. Tag flyet og få højdepunkter på én dag.

Vi tager af sted til lufthavnen tidligt om morgenen. Her skal vi flyve til Cairo, en tur på ca. 50 min. Når vi ankommer til Cairo, skal vi se det eneste af oldtidens syv vidundere, der står endnu – Keopspyramiden – samt de to andre mægtige pyramider på Giza-plateauet opført af faraonerne Kefren og Mykerinos ca. 2500 år før vores tidsregning. Vi skal også se den gådefulde Sfinx og Kefrens imponerende daltempel.

Herefter venter de mange enestående fund på Det Egyptiske Museum, der rummer verdens største egyptologiske samling. Vi skal naturligvis først og fremmest se barnekongen Tutankhamons fantastiske gravskat med den berømte gyldne dødsmaske, mumiekisten i 110 kg rent guld, de uvurderlige smykker, de forgyldte stridsvogne, våben og meget mere.

Der bliver også tid til at gå lidt rundt på museet på egen hånd og f.eks. se mumiesalen med de velbevarede kongemumier. Entré til mumiesalen er dog ikke inkluderet i udflugtsprisen.

Undervejs stopper vi ved et papyrusinstitut for at se, hvordan papyrus i dag bliver forarbejdet efter den mange tusind år gamle metode.

Fordi vi flyver til Cairo har man rigtig god tid på de forskellige steder, og du er udhvilet til at tage imod de mange sanseindtryk, som Cairo har at byde på. Vi flyver hjem igen midt på aftenen.