Cairo er en af verdens største og mest fascinerende byer, og et besøg i Egypten er ikke komplet uden også at besøge landets hovedstad.

Byen er varm, støvet, rodet, kaotisk og helt sin egen. Pulsen slår døgnet rundt, selvom du i de allertidligste morgentimer kan være heldig at opleve Cairo helt stille uden mennesker og trafik. Ellers syder og sprutter Cairo med sine millioner af mennesker, alle bilerne, de små og store forretninger og de tusinder af minareter, hvorfra kaldet til bøn lyder fem gange i døgnet.

Cairo 1 dag med bus

På denne udflugt oplever du de vigtigste seværdigheder i Cairo. Først og fremmest de mægtige pyramider på Giza-plateauet i udkanten af byen, hvor du kan se det eneste af oldtidens syv vidundere, der står endnu: Keops-pyramiden. Vi ser også den gådefulde Sphinx, der troner foran Kefren-pyramiden, den næststørste pyramide.

Udflugten går selvfølgelig også til det berømte egyptiske museum, som blandt mere end 100.000 genstande fra det gamle Egypten også huser barnekongen Tutankhamons fantastiske guldskat.