Når solen er gået ned over Kongernes Dal, blændes der op for et formidabelt lyd- og lysshow i Karnaktemplet. Man føres gennem templet, mens man hører stemmerne fra fortiden fortælle. Lyset i templet gør, at man får et helt andet indtryk end ved dagslys.

Karnak-templets lyd- og lysshow er et af verdens mest imponerende. Den engelske version, som er indtalt af Royal Shakespeare Company, blev installeret i 1964, men siden er det blevet forbedret flere gange.

I løbet af showets første halvdel går og står man mellem templets imponerende mure og søjler, der belyses, så man ser nogle relieffer, der er næsten usynlige ved dagslys. Imens fortælles historier og myter fra templet og de faraoner, der byggede i det.

Den sidste halvdel af showet udspilles ved den hellige sø, hvor man sidder på en tribune med flot udsyn over hele tempelområdet, som spejler sig i søen. Her kan man med lethed fornemme den magi, der hviler over templet selv den dag i dag.

Normalt arrangeres turen til den engelske version af showet, men der er også en tysk, fransk, italiensk, spansk, russisk, arabisk eller japansk version, så tidspunktet for det engelske show kan variere fra dag til dag.

Om vinteren er det nødvendigt at medbringe varmt tøj, da det kan være ret koldt om aftenen.

NB. Vil du videofilme under showet skal der købes en videobillet ved indgangen – du kan blot bede den egyptiske repræsentant om at købe videobilletten til dig.