Oplev paradisøen Mahmyas kridhvide sandstrande, azurblåt hav og smukke koralrev, der vrimler med tropefisk i alle regnbuens farver. En dag på Mahmya er en dag, der spiller på alle dine sanser.

Vi sejler ud fra den nye marina i Hurghada, netop som byen begynder at vågne, og stævner ud på en ca. 45 minutters sejlads, der fører os ud til en af de 30 småøer, der befinder sig ud for Hurghadas kyst. Her ligger Mahmya.

Selve navnet betyder ”beskyttet”, et ord, der sammenfatter alt, hvad Mahmya står for. Her er ingen dyttende biler, ingen forstyrrende gadestøj, ingen larmende mobiltelefoner. Kun eksklusiv afslapning i underskønne omgivelser.

Mahmya er anlagt som et beskyttet område, og der er strenge restriktioner for, hvor mange mennesker, der må besøge stedet, hvor mange bygninger, der må opføres, og hvilke materialer, der må bruges, samt hvilket tidsrum, der må være besøgende. Det betyder, at alt – fra toiletbygningerne til parasollerne – er afstemt efter de naturlige omgivelser, og at Mahmya aldrig bliver nedslidt eller overrendt.

Når vi kommer i land efter en smuk sejltur, bliver vi tildelt en afdeling af stranden, hvor vi kan ligge i skyggen under parasollerne af palmeblade eller lade ungerne lege i vandkanten. Midt på formiddagen er der mulighed for at sejle et stykke om bag øen, hvor vi kan snorkle ved et af de mest velbevarede koralrev ud for Hurghadas kyst. Snorkeludstyr er inkluderet, så det er bare om at tage masken på og beundre synet af salatkoraller, hjernekoraller, hjortetakskoraller og viftekoraller, der står med deres lyserøde, blå, gule og grønne farver få centimeter under havets overflade.

Tilbage på øen venter der os en velfortjent frokost, og resten af dagen bruger vi på at slappe af og slikke sol på stranden, snorkle ved de små klynger af koraller ud for stranden, spille bold eller nyde en iskold forfriskning fra en af Mahmyas barer.

En dag på Mahmya er ren balsam for sjælen – både for børn og voksne.