05 juni 2019

Louvre i Abu Dhabi

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
2 minutter
Inspiration
2,296 andre
Sharing is caring
Del med andre

Louvre i Abu Dhabi

Kunst, kultur og arkitektur i Abu Dhabi

Gå på opdagelse i menneskehedens og civilisationens historie på det nyåbnede Louvre i Abu Dhabi.

Den smukke hvide bygning, der huser det nye Louvre Abu Dhabi Museum er stort set et kunstværk i sig selv. De smukke hvide bygninger med det kuppelformede tag, skal nok gå hen og blive endnu et ikon for den spændende ørkenstat Abu Dhabi.

I civilisationernes fodspor

Indenfor bliver du gelejdet rundt i 23 forskellige udstillingsgallerier og i alt 600 forkellige stykker kunst, som alle vidner om, hvordan vi mennesker har udviklet og dyrket kunsten i civilisationen siden de første bosættelser helt op til den moderne kunst.

Oplev en imponerende statue af Ramses II, bliv åndeløs ved synet af et kæmpestort portræt af Napoleon Bonaparte, fordyb dig i en side af den sagnomspundne Blå Koran og lad Ai Weiweis lysinstallation forblænde dig.

Der er med andre ord noget for alle i familien, når du besøger Louvre i Abu Dhabi.

Udstillingen er opbygget logisk og det er overskueligt, at få set de fleste af værkerne på vej rundt. Der er audio guider til rådighed. Louvre Abu Dhabi har også lavet en hel afdeling til børnene.

Se en bronzestatue fra det sydlige Italien her: https://youtu.be/NKJ34iVgjyw

Louvre Abu Dhabi – nu med van Gogh og da Vinci

Ud af de 600 værker er de 300 af dem udlån fra andre anderkendte museer som Musee d’Orsay og Versailles, så der er masser af guld og brokade indimellem.

Blandt de nyere værker er Vincent van Goghs “Selfportrait” (1887). Du kan også nyde Leonardo da Vincis “La Belle Ferronniere”, og en nu da Vinci skulle være på vej til væggene på Louvre Abu Dhabi. Du kan også opleve Picasso, Magritte, Andy Warhole og en overdådig lysinstallation af Ai Weiwei. Se den her: https://youtu.be/Qa7-5wPXzqI

10 år undervejs

Hele ti år har det taget, at bygge museet, som er den første filial af Louvre udenfor Paris, men det har også været ventetiden værd.

Arkitekturen er også et værk i sig selv, og den hvide kuppel, der danner taget på museet er direkte inspireret af den lokale arkitektur. Lyset, der trænger gennem mønstret på taget, er inspireret af det mønster, som sollyset danner, når det sniger sig igennem de tage, der er lavet af palmeblade.

Sæt et par timer eller tre af til museumsbesøget. I skrivende stund koster det 60 AED for voksne i entre, ca 105 kr. og 30 AED for børn og unge mellen 13 og 22 år. Børn under 13 år kommer gratis ind.

Det  tager ca en time i bil fra Dubai at køre til museet i Abu Dhabi. Hvis man planlægger dagen rigtigt, kan man evt svinge forbi Ferrari World der ligger ganske tæt på museet.

Also interesting