Vær opmærksom på at Udenrigsministeriet tillader ferierejser til Egypten, hvis du er færdigvaccineret. Læs mere her.

Indrejse i Egypten

Rejsende til alle destinationer/lufthavne i Egypten, skal enten være færdigvaccinerede eller kunne fremvise en negativ COVID-19 PCR-test (kvik-test kan ikke benyttes). Testen skal være foretaget senest 72 timer inden ankomst. Børn under 6 år er undtaget. 

Egypten har haft åbent for turisme ved Rødehavet siden juli måned. De hoteller ved bl.a. Hurghada og Sharm el Sheikh, der har fået lov til at åbne, er blevet certificeret efter en protokol for sikkerhed og hygiejne i forbindelse med Corona-virus, som er udarbejdet af FNs agentur for verdensturisme (UNWTO) i samarbejde med World Travel & Tourism Council (WTTC).

Denne protokol understøttes blandt mange andre lande også af Egypten, og den danner basis for, hvilke hoteller ved Rødehavet, der får lov til at åbne igen – dog af sikkersmæssige årsager kun med en max. kapacitet på 70 % af det normale antal gæster.

Du kan læse mere om WTTC-protokollen “Safe Travels” her.

Sådan gør du

Rejsende til alle destinationer/lufthavne i Egypten skal enten være færdigvaccinerede eller kunne fremvise en negativ COVID-19 PCR-test (kvik-test kan ikke benyttes). Testen skal være foretaget senest 72 timer inden ankomst.
Børn under 6 år er undtaget.
Testresultatet skal fremgå på engelsk.
Medbring en udskrift af dit certifikat med QR-kode – dette gælder både Corona-pas eller testresultat.

I lufthavnen i Egypten skal alle bære mundbind og holde afstand, og der vil være check-points, hvor du får målt din temperatur. Bemærk, at al bagage desinficeres, før det lægges på bagagebåndet.

I turistområderne i Egypten forventes du at bruge mundbind i supermarkeder, taxier, servicebusser og turistbusser samt steder, hvor der er mange mennesker forsamlet. Så sørg altid for at have mundbind med, når du går uden for hotellets område.

På hoteller finder du også på udvalgte steder skilte med påbud om at bruge mundbind og holde afstand.

I transferbussen
Transferbusserne fra lufthavn til hotel er godkendt til højst 70 % af kapaciteten, så der vil være et ledigt sæde ved siden af hver passager. Både chauffør og passagerer skal bære mundbind.

På hotellet
Hotellerne ved Rødehavet er indtil videre kun godkendt til 70 % af det normale antal gæster. Der vil være gulvskilte og afstandsmarkering for at minde om at holde afstand i receptionen, restauranter og udendørs arealer. Over alt vil der være ”desinfektionsstationer”, og hver gang du ankommer til hotellet eller går ind i restauranten, vil du få målt din temperatur.

Alt personale bærer mundbind og bliver dagligt temperaturtjekket. Personalet er undervist og uddannet i symptomer og forebyggende corona-foranstaltninger. Der er i øvrigt tvungen karantæne, når en medarbejder kommer tilbage fra ferie.

Hvert hotel har et afskærmet område eller en etage, der er afsat til gæster, der er mistænkt eller bekræftet smittet med corona.

I restauranten
Ved indgangen til alle restauranter er der opsat håndsprit, lige som du vil få målt din temperatur. Der er større afstand mellem bordene og mellem stolene ved bordene. Den åbne buffet og tag-selv er afskaffet til fordel for en ”serveret buffet”. Der vil være personale, der fylder på tallerkenen og serverer for dig ved bordet. Meget af servicet vil være af genanvendeligt engangsmateriale. Evt. børnearealer vil være lukket.

På værelset
Højst tilladte antal personer på et værelse vil 2 voksne – evt. med højst 2 børn (under 12 år). Der vil altid være mindst 12 timer mellem check-out og check-in på hvert værelse, hvor værelse og badeværelse desinficeres, og møbler, tæpper og stoffer damprenses. På hvert værelse vil der være et personligt beskyttelsessæt med mundbind, handsker og håndgel.

Indrejse i Danmark

Hvis du er færdigvaccineret, kan du frit rejse ind i Danmark efter din ferie ved Rødehavet.

Der er andre regler for dig, der ikke er færdigvaccineret. Se mere her.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet

Rejsevejledningerne

På det danske Udenrigsministeriums hjemmeside kan du se, hvor du som rejsende finder information og vejledning.

I flg. Udenrigsministeriet frarådes alle ikke-nødvendige rejser til orange regioner i Egypten, med mindre du er færdigvaccineret (inkl. evt. børn under 18 år eller tidligere smittet).

Udenrigsministeriets app Rejseklar

Du kan downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Så modtager du information direkte fra UM, hvis der indføres nye, større restriktioner, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Den danske Ambassade i Cairo

På ambassadens hjemmeside (under Udenrigsministeriet) kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende. Der er krav om negativ PCR-test for alle ved indrejse til lokale lufthavne og havne. Testen må maksimalt være taget 72 timer før indrejsen.

Da retningslinjerne på vores destinationer løbende bliver ændret, frasiger Atlantis sig ansvaret for eventuelle problemer, der kan opstå ved brug af denne information.