16 juni 2021

Falkene flyver over ørkenen i Ras al Khaimah

by atlantisrejser
Læs denne artikel i
2 minutter
Inspiration
1,794 andre
Sharing is caring
Del med andre

Solnedgangen sender varme, orange stråler indover det smukke plateau

Solnedgangen sender varme, orange stråler indover det smukke plateau i ørkenen, som udgør scenen for den næste halve time, som står i falkenes tegn. På falkonerens kraftige læderhandske sidder en falk med rank ryg og vænner sig til lydene omkring sig. Den kan intet se, da den har en hætte på hovedet.

Hætten løsnes, og falken tager straks af sted mod solennedgangen, men et godt stykke ude i horisonten vender den om, og suser lydløst tilbage med kursen fast rettet mod det stykke kød, som falkoneren svinger med i en lang snor. Jagten er i gang. Efter tre forgæves forsøg, slår falken ned på kødet med en imponerende præcision. Falken hugger hurtigt kødet i sig, mens den dækker beskyttende over sit bytte med sine udslåede vinger. Falkejagt i ørkenstaterne var i gamle dage en nødvendighed for at bringe kød fra de fugle og kaniner, som falkene slog ned, på bordet i beduinfamilierne. 

Kun en sport

I disse moderne tider er det ikke længere nødvendigt, men falkejagten praktiseres i dag som en sport over hele området, som en bevarelse af en vigtig og stolt kulturarv. Falken er også nationalsymbolet og de helt rigtige falke kan være mange tusinde kroner værd. I dag kan du blandt andre steder opleve opvisning i denne sport på hotel Banyan Tree Al Wadi i oasen ved Ras al Khaimah. Her tager kyndige falkonerer sig af opvisningen, som byder på eksempler på træning af flere forskellige fugle. Ikke to fugle er ens, og falkens temperament afspejles også i den måde, som man træner den enkelte falk på. Inden selve showet er der rundvisning i de lokaler, hvor falkene opholder sig.

Also interesting