Liveaboard Sudan – dykning i uberørte farvande

Gæsternes vurdering5

Hurghada-området - Egypten

 • Ubetinget Rødehavets bedste dyk
 • Uberørte, fantastiske koralrev
 • Hajer, barracudaer og andet i stimer

Om hotellet

Sudan 2022 – dykning i uberørte farvande

Man kan næppe kalde Sudan for et højt profileret turistmål. Dykning i Sudan er imidlertid en helt anden snak: Smukke, farverige, uberørte rev, store stimer af fisk, hajer og vrag. Sudan giver Rødehavet ny mening!

I Sudans farvande finder du uberørte dive sites, der kun kan nås på en liveaboard. Her skjuler sig fantastiske koralformationer og et undervandsliv, der med rette betegnes som værende i absolut topklasse. Dykning i Sudan er en smuk oplevelse for selv meget erfarne, tropiske dykkere. Antallet af arter både inden for koraller og fisk er større her end i den egyptiske del af Rødehavet. Dette sammenholdt med at antallet af dykkere er langt mindre end nordpå gør, at du har uberørte rev, nysgerrige fisk og et af de få steder i verden, hvor du har en ganske stor chance for at se oceanisk hvidtippet haj, grå revhaj, indo-pacifisk hammerhaj, hvidtippet revhaj, tigerhaj og silkehaj på én og samme tur.

Sudan er en dykkerdestination, der kun kan opleves fra en liveaboard. Der er ikke mange om buddet, og alle opererer ud af havnebyen Port Sudan. Denne rejse på liveaboard er med 10 dage/7 nætter ombord på 5* M/Y Andromeda.

Ruterne i Sudan

Sudan tiltrækker normalt mere erfarne dykkere og dem, der tidligere har været på tur i den egyptiske del af Rødehavet. Man er langt fra alting, når man befinder sig på en dykkerbåd i sudanesisk farvand, og da nærmeste trykkammer ligger i Hamata i Egypten, skal du som minimum have 50 loggede dyk og et Open Water-certifikat for at deltage på turen (Advanced for Deep South).

De bedste dykkersteder i Sudans del af Rødehavet er spredt ud over et meget stort område, der normalt inddeles i tre ruter: North, South (Ultimate) og Deep South. Valget af dive sites på de enkelte ruter afhænger af vind og vejr og er i sidste ende op til skibets kaptajn.

Sæsonen i Sudan er kort: Den bedste dykning foregår fra februar til og med maj måned, hvor det blir for varmt, og fx hammerhajerne går dybt eller nordpå.

M/Y Andromeda – din liveaboard i Sudan

Cassiopeia Safari’s M/Y Andromeda er en lokal 5-stjernet, 40 m lang med mere end rigelig plads til 26 dykkere i 13 rummelige og lyse kahytter, alle udstyret med air condition, eget bad og toilet og badehåndklæder. Der er mulighed for mod tillæg (og på forespørgsel) at få plads i Honeymoon Cabin eller Queen Bed Cabin (dybest set blot en lidt større kabyt med dobbelseng). Ellers er kahytterne udstyret med twin beds, eget badeværelse med toilet, håndvask og bruser.

Salonen er rummelig og udstyret med multimedieudstyr. Opholdet er med Soft All Inclusive, dvs. morgenmad, frokost og middag (og snacks) med drikkevarer som sodavand, vand, kaffe og te. Måltiderne serveres som buffet i spisesalonen. M/Y Andromeda’s skyggefulde dæk er det perfekte sted for hygge mellem og efter dykkene, mens topdækket er ideelt til både at slikke solskin og kigge stjerner. Der er fire dæk i alt på denne rummelige og lækre båd, der i øvrigt også har en lille afdeling, hvor man kan nyde en vandpipe eller to.

M/Y Andromeda er udstyret efter alle kunstens regler med redningsflåde, redningsveste, førstehjælpsudstyr, oxygen, brandslukningsudstyr, radar, VHF, satellit-telefon, mv.

Bemærk venligst

Send os en mail og bed om et tilbud.

Liveaboard gennemføres ved min. 11 deltagere på hele turen. Indtil tre uger før planlagt afrejse forbeholder Atlantis Rejser sig retten til at annullere liveaboard-turen, såfremt et tilstrækkeligt antal deltagere ikke er opnået.

Bemærk, at vi skal have genbekræftet din booking hos Cassiopeia Safari, før din rejse er sikret. Og hvis der er mindre end 21 dage til afrejse, beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Hvorfor vælge Liveaboard Sudan – dykning i uberørte farvande

Kategori

 • Officiel kategori : 5

Måltider

 • Helpension : Soft All Inclusive

Rejsens pris er fra 15.999 kr. og inkluderer:

(Bemærk, der vil være et tillæg på ca. 1.500 kr. pr. person for ruterne Ultimate og Deep South.)

 • Fly fra København til Port Sudan t/r med 30 + 7 kg bagage.
 • 8 dage/7 nætter ombord på båden.
 • Prisen forudsætter 2 personer i delt kahyt.
 • 6 dage med 2-4 guidede dyk pr. dag.
 • Mineralvand, kaffe og te på båden.
 • Alle måltider samt snacks på båden.
 • Transport lufthavn-liveaboard t/r.
 • 12 liters tank og bly.
 • Overnatning i Dubai på ud- og hjemrejse (ekskl. transfer til/fra Dubai-lufthavn).

Prisen inkluderer ikke                                       

 • Sudan visum                       155 USD (faktureres særskilt)
 • Fuel, service, etc.              280 EUR (faktureres særskilt)
 • Evt. nitrox på turen            70 EUR (ved forudbestilling)
 • Evt. leje af 15 ltr tank        45 EUR (ved forudbestilling)
 • Afbestillingsforsikring
 • Obligatorisk rejseforsikring
 • Dykkerudstyr udover bly og tank
 • Alkohold om  bord
 • Drikkepenge om bord

Krav til dig som dykker

 • Mindst 50 loggede dyk (medbring logbog).
 • North og Ultimate: Minimum Open Water Diver-certifikat.
 • Deep South: Advanced Open Water-certifikat.
 • Dykkercomputer
 • SMB + uv-lygte

Der må ikke være israelske stempler/viseringer i dit pas. Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder udover rejsen og skal indeholde et opslag med to blanke sider til visering. Visum til Sudan udstedes ved ankomst.

Vi tager forbehold for evt. ændringer i fly/flytider og lokale gebyrer/takster,  der kan ændre sig uden forudgående varsel. Rejsens pris forudsætter to personer i delt standardkahyt, og alle kendte tillæg og fees er angivet pr. person.

North – den nordlige rute

Denne rute tilbydes kun af en håndfuld liveaboards, så den er en favorit blandt dykkere, der foretrækker lidt afstand til hovedruterne. Her har du størst mulighed for at se hajer i denne del af Sudan. Ruten dækker et stort område og inkluderer fremragende dive sites helt i nord som Angarosh og Abington. Her kan du være heldig at støde på store stimer af barracudaer, kæmpestore viftekoraller og et stort og farverigt udvalg af fisk og naturligvis hammerhajer.

Ruten inkluderer også Umbria, vraget af et italiensk fragtskib, der ligger på 25 meters dybde, stadig lastet med næsten 18 tons ammunition og sprængstoffer. Ruten fører os fx forbi Umbria, Sanganeb, Shaab Rumi, Qita el Banna, Angarosh, Abington og Gota Shambaia. Her er nogle af højdepunkterne:

Shaab Rumi ligger omkring 50 km fra Port Sudan og omkranser en smuk lagune, der kan nås gennem en smal passage i revet, der er blevet sprængt af selveste Cousteau i starten af 60’erne. 100 m uden for lagunen ligger stedet, hvor Cousteau i 1963 byggede Continental Shelf Station Two – eller Precontinent II – et eksperiment om at bo og arbejde under tryk. De fleste af undervandskonstruktionerne og de bure, der anvendtes til hajfodring, ligger her endnu. Og hajerne kigger stadig forbi. Revet er omgivet af havdybder på op til 800 m

Angarosh er berømt for sine grå revhajer og stimer af hammerhajer. Nu og da glider en tigerhaj måske forbi. Du kan desuden være heldig at se stimer af barracudaer og mantarokker.

Umbria ved Wingate Reef er vraget af et 150 m langt italiensk transportskib, der ligger fra 25-38 m vand i en 45 graders vinkel. Umbria blev sænket af skibets egen kaptajn i 1940 for næsen af briterne selv samme dag, som Italien erklærede krig mod England. Ombord er der biler, lastbiler, omkring 18 tons ammunition, detonatorer og eksplosive stoffer. Hvis du har dykket på Thistlegorm i Egypten og været bare lidt begejstret, venter der dig en oplevelse af de store her.

Sanganeb ligger ca. 30 km nordøst for Port Sudan og blev oprettet som nationalpark allerede i 1990. Med over 120 koralrev inden for et område på 12 km2 er Sanganeb Rødehavets eneste atol og et stort set uberørt marin-økosystem. Her er et meget rigt dyreliv med en høj grad af biodiversitet med bl.a. mere end 86 koralarter. Her kan du være heldig at møde hajer, delfiner, skildpadder, barracudaer, mantaer, trevaller, tun, sejlfisk, masser af bløddyr og meget mere.

Ruten Ultimate

Denne rute er en spændende kombination af syd og nord. Ultimate er den perfekte rute for dig, der ikke har dykket i Sudan før, for du får det bedste fra begge ruter. Sanganeb er Sudans første nationalpark med et rigt undervandsliv, der inkluderer over 120 koralarter på et meget lille område. Shaab Jumna er et malerisk dive site med huler og vægge med fisk, der farer ud og ind af sprækker og revner – og ikke mindst hammerhajer, der næsten altid cruiser lige i nærheden.

Jacques-Yves Cousteau gennemførte sine undervandsforsøg på Shaab Rumi, som er et lavt rev med stejle vægge. Shaab Rumi er især berømt for sine forskellige hajarter, og det er det bedste sted at se hammerhajer om foråret. Vraget Umbria ligger beskyttet ved Wingate Reef – det italienske fragtskib er over 150 m langt og har stadig sin militære last (bomber, ammunition, detonatorer) fra 2. verdenskrig.

Ruten kan inkludere: Sanganeb, Shaab Jumna, Shaab Ambar, Shaab Rumi, Precontinent II, Umbria, Pinnacle Reef, Keary Reef.

Ruten Deep South

At dykke i den sydligste del af Sudan er en uforglemmelig oplevelse. Det er et sandt eventyr fyldt med uberørt undervandsliv og en endemisk biodiversitet, der står mål med de bedste dykkersteder i verden. Deep South er en unik tur, der tager dig helt ned til Dahrat Abid, tæt på grænsen til Eritrea.

Vi besøger steder som Masamirit, Barra Mussa, revene ved Keary, Pender, Logan og Protector, Shaab Ambar og Umbria. De uberørte farvande og de nærmest uopdagede steder skjuler et vidunderligt undervandsliv med bl.a. mulighed for at se mange forskellige hajarter. Natdyk på de allersydligste rev er oftest ikke mulig pga nysgerrige silkehajer.

Ruten kan inkludere: Shaab Jumna, Shaab Ambar, Barra Musa, Karam Masamirit, Ghab Abi Island, Dahrat Qab Island, Dahrat Abid, Shaab Tawil, Nakhalat Pinnacle, Pender Reef, Umbria.

Dagsprogram for turen

Dato Dag 10 dage / 7 nætter ombord på båden
1 Afrejse København via Dubai. Overnatning i Dubai
2 Ankomst Port Sudan og transfer til liveaboard
3 Afgang fra Port Sudan
Cruise dag 2: 3 dyk
4 Cruise dag 3: 3 dyk pr. dag plus natdyk hvis muligt.
5 Cruise dag 4: 3 dyk pr. dag plus natdyk hvis muligt.
6 Cruise dag 5: 3 dyk pr. dag plus natdyk hvis muligt.
7 Cruise dag 6: 3 dyk pr. dag plus natdyk hvis muligt.
8 Cruise dag 7: 2 dyk. Overnatning ombord eller på hotel i Port Sudan.
9 Morgenmad samt transfer til lufthavn og afrejse fra Port Sudan. Overnatning i Dubai.
10 Hjemkomst København

Afrejsedatoer 2022

Vi kan i øjeblikket tilbyde plads på alle tre ruter: North, Ultimate og Deep South, men antallet af pladser kan ændre sig hurtigt. Din bestilling vil først være gældende, når vi har fået pladsen genbekræftet fra båden og flyselskab. Båden sejler med min. 14 betalende dykkere.

Her er et overblik over ruter og pladser, som det ser ud pt. Afrejsedato er baseret på flyplanen fra Fly Dubai (Dubai-Port Sudan), som pt er om fredagen. Dette kan ændre sig inden afrejse.

Afrejse Varighed Rute Pladser
03-03-2022 tors 10 dg / 7 nt North Åben for grupper (min 8 dykkere) < 10
10-03-2022 tors 10 dg / 7 nt North Åben for grupper og individuelle < 10
17-03-2022 tors 10 dg / 7 nt Ultimate Åben for grupper og individuelle < 10
31-03-2022 tors 10 dg / 7 nt Deep South Åben for grupper (min 8 dykkere) < 10
07-04-2022 tors 10 dg / 7 nt Deep South Åben for grupper (min 8 dykkere) < 10
14-04-2022 tors 10 dg / 7 nt Deep South Åben for grupper og individuelle < 10
Send os en mail og bed om et tilbud.

 

Man kan næppe kalde Sudan for et højt profileret turistmål. Dykning i Sudan er imidlertid en helt anden snak: Smukke, farverige, uberørte rev, store stimer af fisk, hajer og vrag. Sudan giver Rødehavet ny mening!

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Så får du spændende nyheder og gode rejsetilbud på mail.

*Vi giver ikke dine data videre, og du kan hurtigt og nemt afmelde dig igen via links i nyhedsbrevet eller ved at kontakte os.