Liveaboard Brothers-Daedalus-Elphinstone med Sea Serpent

Gæsternes vurdering5

Hurghada-området - Egypten

 • Bedste liveaboard-rute i Rødehavet
 • Nærkontakt under vandet på Daedalus, Brothers og Elphinstone
 • Prisen inkl. nitrox, helpension, fly, dyk og transfer

Om hotellet

Liveaboard-ruten Brothers, Daedalus & Elphinstone kaldes ofte Den gyldne Trekant. Hver især er disse rev nærmest en hel tur værd i sig selv. Her får du alle tre på samme tur.

Chancen for at se store, pelagiske arter bliver næppe større. På de fleste af dykkene svæver du langs betagende koralvægge på de tre af de mest berømte rev i Rødehavet.

Bemærk venligst, din booking skal først genbekræftes hos Sea Serpent Fleet, før bestillingen er sikret. Ved mindre end 21 dage til afrejse beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Oplevelser for livet

De tre steder Brothers, Daedalus og Elphinstone ligger ganske langt fra hinanden. Men sejladsen på de lange stræk foregår fortrinsvis om natten, til gengæld er du sikret noget af det absolut bedste, som Egypten kan tilbyde i Rødehavet. En oplevelse du kun kan nå på en liveaboard.

Med lidt held vil turen byde på oceanisk hvidtippet haj, grå revhaj, hvidtippet revhaj, indopacifisk hammerhaj, rævhalehaj, silkehaj, manta og måske endda den mægtige hvalhaj!

Sea Serpent Fleet – mere end 30 år i tro tjeneste

Sea Serpent Fleet har sejlet i Rødehavet i over 30 år og lagde fra kaj første gang i 1989. Siden da er tusindvis af dykkere blevet sejlet til nogle af de bedste og mest tillokkende dykkersteder, Rødehavet kan tilbyde.

Sea Serpent Fleet består af seks skibe og er dermed blandt de største liveaboard-operatører i Rødehavet. Udvalget af både gør, at vi altid kan finde en båd og en rute, der passer til dit behov. Det høje serviceniveau er heldigvis det samme på alle bådene. På denne rute benytter vi os fortrinsvis af bådene Sea Serpent og Sea Serpent Grand (begge med afgang om torsdagen) og Sea Serpent Contessa (med afgang lørdag). Bådfotos her på siden er fra Sea Serpent Grand.

Faciliteterne på de tre både er stort set ens, men størrelse og indretning varierer selvfølgelig. På Sea Serpent er der plads til 22 dykkere, på Contessa 24 og på Grand er der plads til 28. Grand er også den mest luksuriøse af bådene. Alle både er udstyret med salon både inde og ude (café-område). Indenfor er der spiseområde, air condition, flat screen, bibliotek og 220 volts ladestation. Der er gratis wi-fi (for så vidt at båden er inden for dækning).

Indkvartering er i delt 2-personers kahytter med enkeltsenge, og der er desuden en kahyt samt en suite med dobbeltseng på hver båd (suiter mod tillæg). Grand har i øvrigt to suiter med dobbeltseng. Kahytterne varierer i indretning men alle har air condition, klædeskab og skuffer, spejl, safe box samt badeværelse med toilet, bruser og varmt vand. Der er desuden badehåndklæder, slåbrock og futsko til alle.

Dykkerdækket er overdækket og veldisponeret, og der er rigeligt med plads på dykkerplatformen. Der er adgang til to offentlige toiletter og to brusekabiner.

Alle bådene i Sea Serpent Fleet er fuldt udstyret med sikkerhedsudstyr såsom redningsflåder, redningsveste, førstehjælpsudstyr, oxygen, brandalarm, brandslukningsudstyr, radar, VHF, satellit-telefon, mv.

Udstyr og kursus ombord

Nitrox 32 er uden beregning, hvis du er certificeret. Der er mulighed for mod forudbestilling i god tid at leje fuldt udstyr, 15 ltr alu tank, sidemount, twinset eller manifold.

Har du ønsker om at tage et kursus på turen, kan du forudbestille kurser som fx Nitrox eller Dybdespeciale.

Bemærk venligst

Liveaboard’en gennemføres ved min. 8-9 betalende dykkere på hele turen – alt efter båd. Indtil tre uger før planlagt afrejse forbeholder Atlantis Rejser sig retten til at annullere liveaboard-turen, såfremt et tilstrækkeligt antal deltagere ikke er opnået.

Vi skal have genbekræftet din booking hos Sea Serpent Fleet, før din rejse er sikret. Bemærk også, hvis der er mindre end 21 dage til afrejse, beder vi dig ringe eller maile os med din forespørgsel.

Hvorfor vælge Liveaboard Brothers-Daedalus-Elphinstone med Sea Serpent

Måltider

 • Helpension

Kategori

 • Officiel kategori : 5

Inkluderet

 • På lørdagsafgange med direkte charterfly København-Hurghada t/r.
 • På torsdagsafgange med rutefly København til Hurghada t/r. Muligt med tilslutning fra Hamborg eller andre danske lufthavne.
 • Transfer lufthavn-liveaboard t/r
 • 8 dages/7 nætters liveaboard i delt kahyt (sidste nat kan evt. tilbringes på hotel i Hurghada)
 • Helpension (inkl. snacks, sodavand, vand, te og kaffe)
 • 5 dages dykning med 3-4 dyk pr. dag
 • Fyldt 12 ltr tank og bly
 • Nitrox 32, hvis du er nitrox-certificeret (husk certifikat)
 • National Park fees, Environmental tax og Departure fee, mv. svarende til ca. 80 €.

Krav til dig som dykker
Du skal som minimum være certificeret Advanced Open Water eller have dybdespeciale og have mindst 30 loggede dyk for at kunne deltage på BDE.

Dykkercomputer er et krav, så medbring din egen, da dykkercenteret ikke altid har nok til, at alle kan leje.

Du skal også have din egen deko-bøje (SMB) samt en lygte til natdyk.

Ikke inkluderet

 • Visum: 210 DKK. Udstedes ved ankomst
 • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly
 • Frivillig afbestillingsbeskyttelse
 • Obligatorisk rejseforsikring, der dækker dykning og Search and Rescue
 • Drikkepenge – beregn 60 € til besætningen på båden

Bemærk, vi tager forbehold for nye eller ændringer i eksisterende lokale skatter og afgifter. Disse kan og bliver ofte ændret eller indført med øjeblikkelig eller meget kort varsel.

Vejledende program

Dag 1

På ankomstdagen er der om aftenen ombordstigning i enten Hurghada eller Port Ghalib. Der er velkomst, bådbriefing, indkvartering og papirarbejde, så vi kan få tilladelse fra havnemyndighederne til at sejle tidligt næste morgen.

Dag 2-7

Første safaristop er i området ved Marsa Alam, hvor der er check dive samt endnu to dyk (inkl. natdyk, hvis du ønsker det). Derefter er der natsejlads mod Brother Islands.

Det er forbudt at overnatte ved Brothers og Daedalus, så derfor bruger vi i stedet nætterne til at sejle i. Efter tre dyk på Big Brother er der natsejlads til Daedalus. Her er der igen tre dyk efterfulgt at natsejlads til Small Brother og tre dyk efterfulgt af natsejlads til Elphinstone.

Brother Islands (Al Ikhwan) er toppen af to undersøiske bjerge, der stiger op fra dybet ca. 70 km fra kysten ud for Quseir. Disse to små øer, Small Brother og Big Brother, er berømte for deres fantastiske, uberørte koraller såvel som for at være et af de bedste steder i Egypten at dykke med hajer.

Her kan du være heldig at møde Oceanic whitetip, hammerhajer såvel som grå revhajer og sølvtippede hajer. Den sjældne rævhalehaj kan også undertiden ses.

Brother Islands er dog også hjemsted for et fantastisk koralrev med utallige, farverige revfisk og pelagiske fisk som barracudaer, trevaller, tun og endda den storslåede manta.

På Brothers finder du også to skibsvrag: Aida II, et egyptisk forsyningsskib og Numidia, et fragtskib. Begge er tilgængelige for fritidsdykkere, men strømmen kan nogle gange gøre dyk meget krævende.

Daedalus Reef (Abu al Kizan) er et stort ovalt rev med et fyrtårn 80 km fra kysten ud for Marsa Alam og ca. 180 km syd for Brothers. Dets vægge byder på fantastisk dykning – ofte drift dive. Her er uberørte hård- og blødkoraller og et fantastisk fiskeliv. Også her er der god mulighed for at se forskellige hajarter som Oceanisk hvidtippet, hammerhaj og grå revhaj. Og både hvalhaj og rævhalehaj hvis du er heldig.

Daedalus ligger i en marine park, der kombineret med sin fjerntliggende placering virkelig er et af de mest uberørte dykkersteder i Egypten.

Sidst men ikke mindst går turen til legendariske Elphinstone (Shaab Abu Hamra). Elphinstone er kendt for sine øst-vest-vendte dybe, stejle vægge med fantastiske og uspolerede koraller – alene mængde af de små, orange juvelfanebarser på toppen af revet er et ekstra kig værd.

Og så er Elphinstone nærmest verdenskendt for nord-plateauet, der når ned til 45 m og videre ned i dybet, og en nærmest konstant havstrøm. Pelagiske fisk og hammerhajer passerer ofte forbi. Syd-plateauet er ud over sine uspolerede hård- og blødkoraller også kendt for The Arch: Et hul i revet på 55 meters dybde, som set på en blå baggrund danner en enorm naturlig bue. Hajer, tun og trevaller ses ofte.

Dag 7-8

Efter overnatning ved Marsa Alam er der lige tid til et par lokale dyk, før vi sætter næsten mod enten Hurghada eller Port Ghalib.

Den sidste nat tilbringes i eller tæt ved havnen . Afhængigt af rejseplan og/eller de administrative forhold kan den sidste nat tilbringes på hotel. Dette meddeles normalt på forhånd.

Båden liger til i god tid til transfer til lufthavn eller hotel med afmønstring senest kl. 10.

Alle dyk afhænger af vejr og vind, myndighedernes tilladelser og deltagernes færdigheder og kvalifikationer.

Liveaboard-ruten Brothers, Daedalus & Elphinstone kaldes ofte Den gyldne Trekant. Hver især er disse rev nærmest en hel tur værd i sig selv. Her får du alle tre på samme tur.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Så får du spændende nyheder og gode rejsetilbud på mail.

*Vi giver ikke dine data videre, og du kan hurtigt og nemt afmelde dig igen via links i nyhedsbrevet eller ved at kontakte os.