Dagsdyk og dykkerkursus i Aqaba

Bemærk, du kan bestille dagsdyk og dykkerkursus under Udflugter under det enkelte hotel i din bestilling. Eller du kan ringe eller skrive til os, så hjælper vi gerne.

Jordan er en af ​​de mere undervurderede dykkerdestinationer i Rødehavet. Med kun 25 km kystlinje gemt væk i det øverste yderste hjørne af Aqaba -bugten er antallet af dive sites noget begrænset af konkurrencen om plads fra havnen, færgeterminaler og industrikomplekser. Alligevel tilbyder Aqaba et par verdensklasse dive sites og valgmuligheder nok til at give dig en god og indholdsrig dykkerferie.

Jordans kyststrækning mod Rødehavet er presset ind mellem Israel og Saudi-Arabien og vender ud mod Sinai-halvøen og Egypten på den anden side af Aqaba-bugten.

Dykningen langs Jordans Rødehavskyst er virkeligt god i forhold til andre dykkerdestinationer i det nordlige Rødehav på grund af den beskyttede beliggenhed. Havet i Aqaba-bugten er næsten altid roligt med temperaturer, der varierer mellem 20° C i vintermånederne til 26° C om sommeren. Al dykning foregår langs kysten, da Jordans rev starter ved kysten. Om du vælger at dykke fra stranden eller fra en båd- og stranddykning har adgang til de samme steder. Det er bare et spørgsmål om, hvilken transportform du foretrækker.

Tænker du på at tage dykkercertifikat og selv få syn for sagen, er Aqaba’s rolige og  beskyttede vand et godt bud, hvor du og din instruktør i ro og mag kan koncentrere sig om uddannelsen og samtidigt få en helt unik oplevelse under havets overflade.

Vores dykkercenter i Aqaba

I Aqaba hedder vores dykkercenter Sindbad Dive Club, og de holder til i Berenice Beach Club, der ligger lige ud til Aqaba Marine Park, og hvorfra al dykningen udgår. Sindbad Dive Club er et fuldt udstyret Padi 5-star center og udover dagsdyk fra både strand og båd, uddanner de også alt fra nybegyndere til dykkerinstruktører. Har du bestilt dykning, bliver du hentet på og bragt til dit hotel.

Her under kan du læse mere om dagsdyk og dykkercertifikat, hvad det koster, og hvordan du bestiller det. Sindbad Dive Club uddanner dykkere efter Padi-konceptet.

Dagsdyk for certificerede dykkere

At bestille dagsdyk til din ferie i Aqaba er det nemmeste i verden: Find det hotel, du gerne vil bo på, og vælg under Udflugter i din bestilling det antal dagsdyk fra 1 til 5 dage eller stranddyk, du gerne vil tilkøbe. Du bliver hentet på dit hotel om morgenen og kørt tilbage igen efter endt dykkerdag.

Der er stor variation på de forskellige dive sites langs den korte kyststrækning. Ud over det marine undervandsliv med masser af koraller og farvestrålende fisk har du nemlig også mulighed for at dykke på masser af militært isenkram som ingen andre steder i verden. Måske er det vigtigste kendetegn ved dykning i Aqaba i dag faktisk den stadigt stigende samling af kunstige rev, hvortil der løbende tilføjes fly og køretøjer.

Krav til dig som dykker

For at deltage i den almindelige dykning skal du som minimum have et anerkendt Open Water Diver-certifikat samt udfylde en Medical Statement uden anmærkninger.

Der er sjældent strøm, der er værd at skrive hjem om, men der kan være dybde på nogle steder, og her kan dykkercentret/myndighederne kræve et større antal loggede dyk og højere certificering som fx Advanced Open Water eller dybdespeciale for at komme med. Det er derfor altid din erfaring, der afgør niveauet på turen.

Hvordan kommer du til dykkercenteret?

Vi har shuttle service til og fra samtlige af vores hoteller i Aqaba. Vi sørger med andre ord for, at du bliver hentet på dit hotel på et aftalt tidspunkt, og efter fuldendt dykkedag sørger vi også for, at du kommer tilbage til hotellet igen.

Priser

Dagsdyk i Aqaba

For at købe dagsdyk tilvælger du blot dine ønsker i din almindelige hotelbestilling her på hjemmesiden.

Dagsdyk Sindbad Dive Club, Aqaba

1 dag

2 båddyk

Kr. 548

2 dage

4 båddyk

Kr. 1.048

3 dage

6 båddyk

Kr. 1.548

4 dage

8 båddyk

Kr. 2.048

5 dage

10 båddyk

Kr. 2.548

1 dyk

Stranddyk

Kr. 228

2 dyk

Stranddyk

Kr. 408

3 dyk

Stranddyk

Kr. 598

Dagsdyk inkluderer pr. dag

  • 2 båddyk
  • Fyldt tank og bly
  • Transport hotel-dykkercenter t/r

 

Dagsdyk inkluderer ikke:

  • Dykkerudstyr ud over fyldt tank og bly. Fuldt udstyr kan lejes lokalt for JD 15 pr. dag (ca. 137 DKK). Computer mod tillæg.
  • Nitrox32 mod lokalt tillæg på ca. 3,5 JD pr. 12 ltr tank
  • Drikkepenge – beregn 20 € til besætningen på båden (valgfrit)
  • Én omgang vand/sodavand gratis pr. deltager er inkluderet
  • Frokost med sodavand på båden: 10 JD (frivilligt)
  • Vi tager forbehold for evt. afgifter og fees, der måtte blive indført eller ændret af de lokale myndighederne efter bestilling af rejsen.

Dykkerkurser og certifikater

Vil du gerne opleve den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade men har endnu ikke dykkercertifikat? Så er Rødehavet det helt rigtige sted at starte. Her er enestående dykkeroplevelser for både nybegyndere og øvede.

Dykning er ikke kun for de voksne. Allerede fra børnene er otte år gamle, kan de begynde på lavt vand, og fra de er 10 år, kan de tage Junior Scuba Diver – eller Junior Open Water Diver-kurser. Bemærk, at Sindbad Dive Club uddanner efter PADI-konceptet.

Dykning og helbred

Deltagelse i et dykker-kursus forudsætter, at du kan svømme og føler dig tryg i vandet, at du ikke lider af epilepsi, astma, hjerteproblemer eller andre sygdomme, der kan påvirke dig under vandet, og at du ikke tager medicin, der er uforenelig med dykning. Du skal bestå en 200 meters svømmeprøve, og du skal underskrive en helbredserklæring.

Du finder helbredserklæringen, når du bestiller Open Water-certifikat under din rejsebestilling. Udfyld den og medbring den til dykkercentret. Er der spørgsmål, du må svare nej til, skal du medbringe en lægeerklæring fra din egen læge til dykkercentret.

Vi anbefaler, at du bestiller dykkerkurser hjemmefra, for så er du sikret en plads på holdet.

Open Water Diver-kursus, pris kr. 2.728

Dette begynderkursus tager 3-4 dage at gennemføre og inkluderer to dagsture på havet med dykkerbåd, hvorfra der dykkes to gange pr. dag. Før dette får du indføring i dykning via dyk på lavt vand eller i pool samt en grundig teorigennemgang. Med Open Water-beviset i hånden må du dykke over det meste af verden ned til 18 meters dybde.

Alt udstyr er inkluderet i kursusprisen, men selve certifikatet koster 35 JD, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset. Priserne er desuden eksklusive dykkermanual, som du kan bestille gennem Atlantis Rejser. Vi kan sende manualen til dig med anbefalet post i Danmark for kr. 755. Eller du kan hente den på Atlantis Rejsers kontor i København for kr. 555.

Advanced Open Water, pris kr. 1.998

Advanced er en udbygning af Open Water-certifikatet, hvor du efter endt forløb må dykke ned til 30 meters dybde. Kurset tager som regel to dage at gennemføre og inkluderer fem dyk. Kursusprisen er ekskl. selve certifikatet, som koster 35 JD, som du betaler direkte til dykkercentret, når du har gennemført kurset.

Scuba Review, pris kr. 498

Har du ikke dykket de sidste 12 måneder, skal du have et genopfriskningskursus, et Scuba Review, før du må dykke igen.

DSD – Discover Scuba Diving (introduktionsdyk)

Vil du gerne lige teste den fantastiske og farvestrålende verden under havets overflade, inden du evt. bestemmer dig for at tage et dykkercertifikat? Så er et DSD-Introdyk i Rødehavet det helt rigtige sted at starte.

Dykkerinstruktøren forklarer om udstyr og sørger for, at du er klædt godt på til at opleve verdenen under overfladen. Sammen med instruktøren dykker du ned på en 6 m vand i en halv times tid, og du bliver ført sikkert og bekvemt rundt på revet blandt farvestrålende fisk og koraller.

  • 1 x introdyk fra stranden, pris kr. 458,-

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Så får du spændende nyheder og gode rejsetilbud på mail.

*Vi giver ikke dine data videre, og du kan hurtigt og nemt afmelde dig igen via links i nyhedsbrevet eller ved at kontakte os.