Det gamle Egyptens sidste hersker

Bror og søster
Da Kleopatra blev indsat som dronning over Egypten var hun 18 år. Hendes ægtefælle, lillebroderen Farao Ptolemæus d. 13. var 10 år. Kleopatra sad derfor mageligt på magten i det egyptiske rige. Det var der mange, der ikke brød sig om – specielt ikke lillebroderens tre værger, som selv havde tænkt sig at regere landet.

 

Trøst i Rom
Kleopatra søgte hjælp i Rom – og blev hurtigt kæreste med Julius Cæsar, som både blev far til hendes første barn og hjalp hende til at beholde magten. Da Cæsar blev myrdet, måtte Kleopatra tage tilbage til Egypten, men snart efter begyndte hun at date endnu en magtfuld romer – nemlig hærføreren Marcus Antonius. Sammen planlagde de at erobre romerriget men endte med at blive lammetævet af den romerske hær ved et stort søslag ved Actium i Adriaterhavet.

 

Den første kejser
Octavian, der var Julius Cæsars arving og ham, der anførte den romerske hær, blev senere romerriget første kejser kaldet Augustus. Kun et år efter Slaget ved Actium begik Kleopatra og Marcus Antonius selvmord, og Egypten blev indlemmet i det mægtige romerske rige.

Vent venligst, mens vi leder efter den perfekte rejse til dig. Imens har vi fundet nogle facts om det at rejse

Lufthansa er verdens største indkøber af kaviar med et indkøb på over 10 tons per år

Vent venligst

Din anmodning behandles...